24 Haziran 2012 Pazar

Cansel Elçin ( Kötü Yol )

Cansel Elçin ( Kötü Yol )
Kötü yol 1973 İzmir Tire doğumlu olan Cansel Elçin, 1981 yılından beri Pariste yaşamaktadır.

İlkokul ve Ortaokulu pariste tamamlayan Elçin, Ekonomi ve Sosyal Bilimler bölümünden mezun olmuştur. Ticarette umduğunu bulamayan ünlü oyuncu tiyatro serüvenine Pariste devam etmiştir. Bir çok ünlü ismin ders verdiği Ecole Florente okulunda eğitim almıştır.
Tiyatro okulunu dereceyle bitirmesi ile birlikte Fransada bir çok temsilde profesyonel oyunculuk yaşamına devam etti.
Tiyatronun yanı sıra çeşitli reklam ve sinema filmlerinde de rol alan sanatçı aynı zamanda senaryosunu kendisinin yazdığı ve yönetmenliğini de üstlendiği Papillon adlı kısa bir film çekti.
Türkiye’deki izleyicileri kendisini en çok Hatırla Sevgili dizisindeki rolü ile tanıdı.
2006 yılında ayrıca Küçük Kıyamet filmi ile  izleyicilerin önüne çıktı.
Bir temsilde kendisini izlemeye gelen Ferzan Özpetek ile tanışan Cansel Elçin, yönetmenin Haremsuare adlı filmiyle kamera arkasında cast oluşumu, ve çekim konusunda deneyim kazandı, bu paylaşım ayrıca kendisine Türkiye’nin önde gelen kadın yönetmenlerinden Tomris Giritlioğlu ile çalışma fırsatı da sundu.
Tomris Giritlioğlu ile tanışmasıyla birlikte Türkiye’de oyunculuğa başladı ve Kırık Kanatlar adlı dizi ile Türkiye’de sanat hayatını sürdürmeye karar verdi. Bu sezon Hatırla Sevgili adlı televizyon dizisi ile kamera karşısına geçen sanatçının rol aldığı, Yağmur ve Durul Taylan kardeşlerin yönettiği Küçük Kıyamet adlı sinema filmi 22 Aralık 2006 tarihinde gösterime girmiştir. Son olarak Özhan Eren’in yönettiği 120 adlı filmde “Süleyman Teğmen” olarak karşımıza çıkmıştır.
       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yemek tarifleri

ugg bot satın al puma fenty satın al ugg satın al